Allmänna frågor om Nordic Youth Trophy och Covid-19

16 december, 2021

Uppdatering:

Styrelsen i Färjestad BK Hockeyallians har beslutat att vi under rådande omständigheter och restriktioner inte kommer att kunna arrangera Nordic Youth Trophy U12 och U11 i början av januari som planerat.

Tråkigt besked men vi behöver alla hjälpas åt och ta vårt ansvar för att värna om människors hälsa, för vår del inte minst alla inblandade i våra arrangemang.

Vi har istället som ambition och kommer göra vårt yttersta för att kunna arrangera turneringen i slutet av säsongen istället.

Vi återkommer med mer info kring detta.

 

 

Hur tänker ni kring att arrangera cuper med nuvarande situation?

Vår uppfattning är likväl som Folkhälsomyndighetens att fysisk aktivitet är viktigt inte bara för kroppen, utan även för hjärnan och vår psykiska hälsa. Att låta barn aktiveras och träffa varandra i ett forum som de älskar är därför något vi i största möjliga mån vill försöka att erbjuda.

 

Kommer vinterns cuper att bli av?

 

Vi följer instruktioner och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten i Sverige och kommer att fortsätta hålla oss uppdaterade om utvecklingen framöver. Därför planerar vi i dagsläget fortsatt för att de ska arrangeras, med en visshet om att restriktioner och rekommendationer kan förändras snabbt.

 

När tar ni senast beslut om en cup blir av eller inte?

Färjestad BK Hockeyallians styrelse har som ambition att återkomma med information 1 månad innan cup samt att om så behövs ställa in cupen 3 veckor innan. Ber samtidigt om förståelse för att det är osäkra tider och att utvecklingen kan vara svår att förhålla sig till. Rekommendationer och restriktioner kan förändras snabbt.

 

Hur sent kan vi avboka för att få pengarna tillbaka?

För arrangemangen under säsongen 21-22 så har vi valt att inte begära in någon anmälningsavgift förrän vi kan säkerställa att turneringen blir av. Gör ni i rådande läge en bedömning att ni vill göra en avbokning så är det givetvis helt okej, men vi uppskattar om det görs inom samma ungefärliga tidsram som vi planerar att ge besked om cupen.

 

Hur vet vi om en cup ställs in?

I händelse av att vi behöver ställa in alternativt flytta en cup så meddelas detta via mail till lagets kontaktperson (som angavs vid anmälan) och information läggs ut på vår hemsida nordicyt.com samt på cupens sida på CupOnline.

 

Kommer ni att införa några åtgärder eller restriktioner till cuperna?

Mer information kring åtgärder kommer i samband med besked om cupens genomförande.