Winter Classic 2023

24 februari, 2023

Under söndagen samlades 260 barn från medlemsföreningarna i Färjestad BK Hockeyallians på Tingvalla Isstadion i Karlstad för årets höjdpunkt – Winter Classic! 

Som en del i att utveckla värmländsk ishockey arbetar Färjestad BK Hockeyallians genom koncepten The Nordic Season och Färjestad CCM Hockey Camp för att sänka trösklarna och möjliggöra för fler barn att idrotta och att idrotta längre. Konceptet Winter Classic är ett event som arrangeras för de allra yngsta och syftar till att stärka glädjen kring sporten, träffa nya kompisar och stärka värmländsk ishockey in i framtiden.

Oliver Sundblad, projektledare för eventet, gläds över möjligheten att få hjälpa fler barn till idrottandet:

  • Det är inspirerande att se så många barn aktiva i de många matcher som spelades under dagen. Under dagen hade vi utöver matcherna korvgrillning i solen och besök från Fritidsbanken samt O’learys Karlstad, vilket vittnar om kraften som finns i vår närhet för att stärka ungdomsidrottandet. På plats fanns dessutom Joel Nyström och Oscar Lawner, spelare i Färjestad BK A-lag Herr, som skrev autografer. Killarna var faktiskt mäkta imponerade över alla tappra ishockeyspelare som var där och spelade, avslutar Sundblad.

Utöver aktiviteter som ska främja nyrekryteringen av idrottande ungdomar arbetar The Nordic Season med cuper och camper. För att läsa mer om innehållet och kommande evenemang, besök www.thenordicseason.se eller www.farjestadccmhockeycamp.se.

Tack till våra sponsorer för dagen: