U16 (Inställd säsongen 2022/23)

Tid 24 Mar – 26 Mar, 2023
Arrangör Färjestad BK Hockeyallians
Plats Värmland
För spelare födda 2007 eller senare
Speltid 2x20 min
Antal matcher 6-8

Då vi tyvärr har stött på problem med våra spelorter och mer specifikt kopplat till elpriser och tillgång till tänkta ishallar i slutet av mars, så måste vi tyvärr meddela att vi inte kan genomföra årets U16-turnering. Vi återkommer med information om nästa säsongs turnering.

 

Cupen är utformad med kvalificeringsspel följt av slutspel i olika nivåer, så att lagen ju längre cupen går ska få möta lag på samma spelmässiga nivå. Det gör att Nordic Youth Trophy passar alla lag och spelare, oavsett nivå. Ta chansen att delta i en riktigt kul och minnesvärd avslutning på tiden som ungdomsspelare!

Turneringen är öppen för U16-spelare födda 2007 eller senare. Vid turneringen 2019 deltog totalt 12 lag på två spelorter. På grund av Covid-19 blev turneringen tyvärr inställd både 2020 och 2021. Därför ser vi nu extra mycket fram emot att få välkomna just ert lag till oss!

Exempel på spelformat:

KVALIFICERINGSSPEL, 24-25 mars: Lagen placeras i 6-lagsgrupper, alla möter alla, 5 matcher i rak serie.

SLUTSPEL, 26 mars: Utifrån tabellplacering i kvalificeringsspelet bildas A- och B-slutspel. De två högst rankade lagen i varje slutspel går direkt till semifinal. Övriga spelar kvartsfinal om en plats i semi. Segrarna i kvartsfinalerna går vidare och spelar semifinal följt av final eller bronsmatch. 1-3 matcher per lag i slutspelet.

Obs! Spelformatet är flexibelt och kan komma att förändras beroende på antal lag i cupen.


ANMÄLAN via anmälningsformuläret!


Anmälningsavgift per lag:
 6 000 SEK
Deltagaravgift: inkl. möjlighet till boende på hårt underlag, skola
el. liknande.
spelare: 1 490 SEK
ledare: 600 SEK
Måltider som ingår: 2 frukost, 3 lunch, 3 middag, 2 kvällsmål samt mellanmål.

Obs! Lagen bokar eventuellt uppgraderat boende (hotell, vandrarhem etc.) själva. Ordinarie deltagaravgift gäller även vid uppgraderat boende.

 

I U16-cupen ska spelarna vara födda 2007 eller senare.
I vissa fall kan dispenser tillåtas efter ansökan från den aktuella föreningen.

Selectlag är ej tillåtet, men kombinationslag kan tillämpas efter att kontakt tagits med tävlingsledningen för godkännande. 

Detta görs genom att den aktuella föreningen får göra en ansökan om kombinationslag.