Arvika

Arvika, i hjärtat av Värmland!

 

Klicka här för boendeerbjudanden i Arvika!

Centralt i Skandinavien ligger Arvika kommun, som med ca 25 000 invånare är Värmlands näst största kommun.
Arvikatrakten bjuder på en storslagen natur med många sjöar och flera naturreservat. Möjligheterna för friluftsliv är goda i hela kommunen och i Glaskogens Naturreservat finns 28 mil vandringsleder, flera kanotleder och goda fiskemöjligheter.

Bygden är känd för sitt rika kulturutbud, för sång och musik, konst och hantverk.
Arvika, centralort i västra Värmland, har en mysig och välkomnande stadskärna med många butiker som inbjuder till trevlig shopping. Det finns gott om caféer och restauranger i centrum och under sommaren kan man även dricka kaffe på många hembygdsgårdar och sommarcaféer runt om i kommunen. Arvikatrakten har sedan förra sekelskiftet lockat till sig konstnärer, konsthantverkare och musiker, och än i dag lever traditionen vidare.

Sommartid är Arvika ett eldorado för musik-, konst- och konsthantverksälskare, med ett rikt utbud av konserter och utställningar.

Här finns även gott om andra sevärdheter för den kulturintresserade. Rackstadmuseet – en pärla bland Sveriges konstmuseer visar konst av medlemmarna i Rackstadkolonin, samt tillfälliga aktuella utställningar. Arvika Fordonsmuseum visar 200 års utveckling av fordon med hjul och medar, samt västvärmländsk motorsporthistoria.

Andra kända utflyktsmål är Klässbols Linneväveri som levererar dukar till kungahus och ambassader och Gammelvala som anordnas en vecka varje sommar. Vi hoppas att Du hittar Dina egna smultronställen i Arvika och njuter i fulla drag av vistelsen här hos oss i hjärtat av Värmland!

 

Kulturbygden Arvika bjuder på konst, kultur, konsthantverk, musik, vacker natur och massor av roliga aktiviteter. Här är nära till allt och det kan  ibland vara svårt att välja bland alla våra evenemang! Se en spännande utställning, lyssna på vacker musik, utforska våra skogar och njut av vistelsen hos oss i hjärtat av Värmland! Välkommen!

 

Välkommen in till oss på turistbyrån så berättar vi mer!
Arvika Turistbyrå, Storgatan 22, 671 31 Arvika
Tel +46 570 817 90, Fax +46 570 817 20
E-mail: turist@arvika.se, www.visitarvika.se