Forshaga

Varmt välkommen till Forshaga!

Våra platser och sjöar har fått namn som Lyckan och Lusten. Här finns gott om livskvalitet längs med Klarälven och vi delar gärna med oss av vår del av Värmland.

För dig som uppskattar en rörlig fritid finns många aktiviteter. Ishockey, innebandy, handboll, fotboll och en populär simhall för bland annat babysim. Här har vi nära mellan varandra och vi förstår inte begrepp som kö och väntetider.

I Forshagaforsen hittar du ett av nordens bästa fiskevatten för lax och öring! Även om du inte vill fiska själv så är forsen njutbar, med ett skådespel av sportfiskare och hoppande laxar mitt i sommaren.

Bilfria Klarälvsbanan är perfekt för barnens första inlines- eller cykelutflykter! Glöm inte att stanna till vid något av våra fina caféer och stilla barnens sug efter glass. I centrala Forshaga och Deje finns också fina aktivitetsområden med bl.a. multisportarena, disc-golf, tennis, kinesiska utegym, volleyboll och basket.

På vintern lockar vi många stadsbor med Värmlands finaste skidspår vid SISU-området strax norr om Forshaga. Vi erbjuder även barnvänlig utförsåkning i Dömlebacken.

Genom vårt kulturhus och ett rikt föreningsliv skapas många fina aktiviteter och evenemang för familjer. Årligen erbjuds t.ex. Värmlands största valborgsfyrverkeri i Deje, familjedagar både vinter och sommar vid Forshaga hembygdsgård, högklassig kammarmusik under Forshaga kammarmusikdagar, massor av konst- och konsthantverk under Lustenrundan och ett flertal fina julmarknader. I Forshaga Folkets park och Folkets hus anordnas dans regelbundet och spännande artister besöker oss under sommaren.

Våra lokala handlare bryr sig lite extra och ger dig tid. Vi bjuder på den personliga omtanken som lätt glöms bort i stora köpcenter. Här finns också det mesta som du behöver i vardagen.

Vi är glada över närheten till Karlstad då det ger oss ännu fler möjligheter till nöjen och kultur. På senare tid har vi fått allt tätare busstrafik och det är lätt att pendla till såväl arbete som nöjen.

Och du! Även om vi gärna fyller din tid lovar vi dig miljöer för avslappning och rekreation. Den rika naturen och Klarälven har vi inpå knuten.

Tänk att vi inte är fler än 11 300 som bor här!

 

InfoPoint Forshaga Lärcenter
Adress: Malmgatan 2 A, 667 22 Forshaga
Telefon: 054-17 20 75
E-post: tourism@forshaga.se

Hemsida: www.forshaga.se