Grums

I Grums kommun har vi närhet i alla bemärkelser. Eftersom vi är en mindre kommun så har vi gemenskap och nära till varandra. Du har aldrig långt till naturen och vattnet i t. ex Vänern och Värmeln. Det mesta inom handel och service finns att få i Grums tätort, men samtidigt tar det bara en kvart med bil till Värmlands största köpcentrum.

 

Närhet på alla sätt

Grums är en modern kommun med rötter i förhistorisk tid. Här bosatte sig för länge sedan de så kallade Värmarna vid Borgviksälven (Värma), som tros ha gett upphov till länsnamnet Värmland. Invånarantalet är cirka 9 000. Kommunen ligger vid Vänerns nordvästra strand. Kanske känner du till våra allra mest folkkära orter Borgvik, Värmskog och Liljedal?  Musiken har under lång tid varit central. Du har säkert hört talas om att bandet Sven-Ingvars bildades här. Internationellt kända musiker från Grums är jazzsångerskan Rigmor Gustafsson och I’m Kingfisher (Thomas Denver Jonsson).

 

Nära aktiviteter

Grums kommun har ett rikt föreningsliv där i stort sett varje intresse kan tillgodoses. Du kan utöva idrott i t. ex bad- och sporthall, ishall, slalombacke, på konstfrusen utomhusis eller motionsspår. Här har du har alltid nära till skog och mark. I förbindelse med Vänern finns ett omfattande sjösystem. Tillsammans med gästhamnar, campingplatser, cykel- och vandringsleder ger det dig möjlighet till ett friluftsliv med storslagna naturupplevelser.

 

Nära naturen

Här har du har alltid nära till skog och mark. I förbindelse med Vänern finns ett omfattande sjösystem. Tillsammans med gästhamnar, campingplatser, cykel- och vandringsleder ger det dig möjlighet till ett friluftsliv med storslagna naturupplevelser.

Kontakta turismen

Turistbyrån
Tel. 0555-420 67
E-post: turism@grums.se

Hemsidor: http://www.visitvarmland.se/sv

                   http://www.grums.se/index.html