Hammarö

Hammarö kommun består av en ö som ligger i Vänern, bara några kilometer från Karlstads centrum. Kommunen har nästan 15 000 invånare. Huvudorten är Skoghall. Var du än bor Hammarö har du nära till vatten. Vill du inte bara åka på vattnet med våra härliga båtbussar utan även vara i det så har vi många härliga badplatser på vår vackra ö. Kika i besökskartan eller ladda ner Hammarö-appen kostnadsfritt till din smarta mobil.

Du behöver aldrig vara sysslolös här, om du inte själv vill. På Kilenegården finns motionsspår och träning, vi har en vacker golfbana, bangolf och ett mysigt bibliotek. Besök några av de fantastiska mataffärerna på Hammarö eller shoppa i Skoghalls centrum. Här finns caféer och restauranger att njuta av. Nyfångad fisk till picknicken finns i Lillängshamnen.

Genuin Vänerkust hittar du bland annat på Hammarö sydspets som är en del av naturreservatet Vänerskärgården. Här vid den anrika Skage Fyr kan du även besöka Hammarö Fågelstation. Vandra i pilgrimernas fotspår vid Hammars udde, besök Hammarö skärgårdsmuseum eller Hammarö kyrka på sägenomspunnen mark. Hammarö kulturbygd ligger intill Lövnäsbryggan.

Allt fler inser vilken underbar plats Hammarö är att bo och leva på. Kanske du vill övernatta på Sätterstrands vandrarhem eller Möruddens camping? Oavsett var du väljer att bo eller vad du vill besöka så hälsar vi dig hjärtligt välkommen till skärgårdskommunen Hammarö!

 

Kontaktcenter Hammarö

Telefon: 054-51 50 00
Fax: 054-51 31 19
Postadress: Box 26, 663 21 Skoghall
E-post: kommun@hammaro.se
Facebook: www.facebook.com/hammarokommun
Hemsida: https://www.hammaro.se/