Karlstad

Solen i Karlstad välkomnar dig!

Karlstad är Värmlands största stad vilket gör den till en naturlig startpunkt för alla som söker bra shopping, nöjen, kulturupplevelser och större evenemang. Staden ligger också strategiskt fördelaktigt i mitten av den geografiska triangeln Oslo-Stockholm-Göteborg.

Karlstad är en av Sveriges krogtätaste städer. Här finns runt 70 olika restauranger med mat från världens alla hörn. Om du är sugen på att prova på något nytt och fräscht så är Karlstad en perfekt matstad. Här finns sushibarer och libanesiska restauranger sida vid sida med Sibylla-kök och italienska delis.

I centrum finns flera gallerior med välkända kedjor, som tillsammans med mysiga små affärer gör stadskärnan perfekt för en heldag med shopping. IKEA samt Bergviks och Välsvikens köpcentrum hittar du inte långt utanför stan. Perfekt för dig som vill fylla bilen före hemresan.

Traditionen av idrottsevenemang är stark och varje år lockas rallyfantaster från hela världen hit då VM-deltävlingen Rally Sweden arrangeras i Karlstad och Värmland. En annan skådeplats är Löfbergs Arena där Färjestad BK spelar sina hemmamatcher. En av Sveriges mest framgångsrika friidrottsföreningar är IF Göta Karlstad. Bland deras evenemang märks Karlstad GP, Karlstad Stadslopp och Tjurruset.

Nattklubbar, pubar, kaféer, restauranger – nöjeslivet i Karl¬stad är rikt. Längst med hela Kungsgatan ligger pubar och barer sida vid sida och här samsas italienska smaker med saftiga hamburgare och välsmakande drinkar. Festen fort¬sätter på nattklubbarna Tempel, Jaguar och Koriander. För den som söker teater och musik finns flera scener att välja på, bland andra Nöjesfabriken, Wermland Opera, Värmlandsteatern och Karlstad CCC.

De allra flesta somrar placerar Karlstad sig högt upp i solligan, men vår sol har en historisk bakgrund också. Eva Lisa Holtz var servitris i staden under senare delen av 1700-talet. Hon uppskattades för sitt glada sinne och blev känd som ”Sola i Karlstad”. Du kan själv träffa henne vid älvens strand utanför Stads¬hotellet där hon står staty. Precis som Sola är vi ett varmt och vänligt folk som gillar att ha gäster.

Varmt välkommen!

 

Mer information och kontakt på:

visitkarlstad.se
facebook.com/visitkarlstad
Instagram.com/visitkarlstad