Kil

Kils kommun ligger vid den södra delen av Fryken, vilket har gjort bygden till en knutpunkt för bland annat järnvägskommunikation då Kil trafikerar järnvägar i fem olika riktningar.

Våra kända besöksmål är Fryksta krukmakeri och det 100- åriga ångfartyget Freja, som bärgats och åter trafikerar Fryken. Kil har även ”Sveriges vackraste järnväg” i form av Fryksdalsbanan samt resterna av Sveriges första järnväg för allmän trafik, Fryksta-Clara Elfs jernväg, invigd 1850.

 

I Kil kan du göra nästan allt du vill, utan att behöva åka långt. Här finns golfbana, slalombacke, fiske- och badsjöar, idrottsplats, ishall, tennishall, ridklubb, sporthallar, fotbollsplaner och kulturhus. Det rika föreningslivet engagerar nästan 13000 medlemmar

Här finns upplevelserna nära dig

Vi har nära till både friluftsliv och äventyr.  Upplev vindlande raviner med tropiskt klimat, fina träningsspår och många vattendrag – stora som små.

Ett populärt utflyktsmål är området kring Fryken och grillplatsen med kanske Värmlands vackraste utsikt – på toppen av slalombacken.

 

Boende, miljö & trafik

Att Kil är så attraktiv som bostadsort beror till stor del på att kommunen kunnat erbjuda bra och billig tomtmark. Kil har också fått namn om sig att vara en aktiv kommun som tar hand om sina invånare och lyssnar till deras önskemål.

Skola och fritid

Kil erbjuder bra skolor och meningsfull fritidssysselsättning för sina invånare. Ett mycket varierat friluftsliv, naturen och närheten till sjön Fryken lockar.

Kommunikationer

Närheten till Karlstad och de goda kommunikationerna gör att många väljer Kil som en trygg och bra boendeort. Många pendlar till och från Kil med buss och tåg. Till Karlstad airport är det bara 8 km från Kils tätort. De goda kommunikationerna har starkt bidragit till Kils attraktionskraft.

 

Kontakt Kils kommun

Besöksadress: Östra Torggatan 2D, 665 23 Kil
Telefon: 0554-191 00
E-post: kommun@kil.se
Hemsida: https://www.kil.se/