Sunne

Boenden i Sunne

I Sunne är allting möjligt

Sunne är en aktiv mötesplats. Här kan du vara säker på att det händer saker. Bara för att nämna några kan du på sommaren möta Tobbe Trollkarl eller Sean Banan i Vattenlandet eller uppleva kända band och artister på Fryksdalsdansen. Eller se när svenska och norska skidlandslagen damer och herrar gör upp på rullskidor i centrala Sunne i Inge Bråten Memorial…

Sunne sjuder av aktiviteter med Västanå teater i Berättarladan, filmfestival, kulturvecka, konserter och andra happenings. Vintertid är Ski Sunne det givna besöksmålet. Och om du inte har upptäckt Rokkmakkstugan i Ängen än så är det ett riktigt hett vintertips för familjer…

Det är nog det värmländska kynnet som gör att allt är möjligt i Sunne. Människor vågar och är nyskapande. Här finns Selma Spa+, Sveriges första spaanläggning framröstat som Skandinaviens bästa spa. I Sunne kan du bada i Nordens häftigaste vattenland och det finns planer på att bygga Sveriges första AirDome – en allaktivitetshall för kongresser, mässor och idrott.

I Sunne finns det bästa företagsklimatet i Värmland och vi ligger på femte plats i Sverige i antal entreprenörer. Störst är den grafiska branschen, besöksnäringen och jord- och skogsbruket. Just nu växer industriområdet Holmby vid riksväg 45 med ett nytt ”snöhus” som ska rymma företag specialiserade på snökanonsystem och skidliftar. Det är största nybygget sedan Tetra Paks etablering i Sunne.

Sunne är en plats med själ – lika djup som sjön Fryken. Selma Lagerlöfs världskända berättelser lever i allra högsta grad. Människors kreativitet och initiativrikedom är påtaglig. I Sunne är det tillåtet att lyckas – och att misslyckas. Vi välkomnar tokiga idéer.

Hör gärna av dig till Sunne kommun. Vi lovar att lyssna, tel 0565-160 00, kommun.kansli@sunne.se

www.sunne.se

Turistbyrån på Kolsnäs har stängt från och med 1 januari 2017.
Från 1 april 2017 finns turistservice, Infopoint,  på biblioteket i Sunne.

Telefon 0565 – 164 00 vardagar 10.00 – 18.00 lördagar 11.00-14.00
eller via mejl turist@sunne.se